10.000 de moldoveni în sala Parlamentului

Publicat de Dragoș Galbur la 3 octombrie 2013

Deschid astăzi portalurile de știri să văd cum o mai duce ”revoluția de cafenea” și când-colo, opa, comuniștii au strâns astăzi , la ”revoluție”, în fața Palatului Republicii, deja vreo 300 de pensionari. Serios progres, n-am ce zice. Din păcate, pentru comuniști, cum au început așa zisa revoluție, așa și o continuă. Nu degeaba, în rusă, comuniștii se numesc левые.

Fețele Revoluției de Cafenea
Zilele trecute, după cum ați auzit și vizionat în știri, comuniștii au blocat mai multe trasee naționale, timp de câteva ore, dând peste cap traficul rutier. Revoluționar cu adevărat! Eu, din aprilie 2009 și până astăzi, nu înțeleg un lucru, noi servicii secrete și poliție avem? De ce nu se pot preveni astfel de încălcări? Cum se reformează poliția, dacă câțiva cetățeni blochează traficul rutier național, iar polițiștii stau neputincioși și impotenți într-o parte, uitându-se la protestatari ca la teatru. Păi la București, anul trecut, când protestatarii au blocat Calea Victoriei, jandarmii au intrat în ei precum cuțitul în unt. La noi - nimic.


Astăzi, protestatarii din fața Palatului Republicii au fost relativ calmi, însă liderii PCRM - nu prea. Discursuri războinice și instigatoare, fără scrupule și fără frică față de lege. Bunăoară, chiar liderul PCRM, Vladimir Voronin, a amenințat că dacă doleanțele sale nu vor fi îndeplinite, el va aduce 10 mii de oameni în sala de ședințe a Parlamentului. Păi dacă cineva făcea astfel de afirmații pe vremea când comuniștii erau la putere, direct la dubă era băgat și mai primea și bonus un ac sub unghie. Din punct de vedere al legii, amenințările lui Voronin cad sub incidența art. 285, (3) CP, RM. (Chemări la dezordini în masă), mai rămâne doar ca Vladimir Nicolaevici să-și transforme vorbele-n fapte.

În rest, toți tac, nimănui nu-i pasă de nimic, nici de proteste, nici de promisiuni, nici de amenințări, nici de țară...

foto: jurnal.md

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Mesajele cu conținut indecent și ofensiv vor fi șterse.