De ce a picat JurnalTV?

Publicat de Dragoș Galbur la 14 ianuarie 2014Ieri, am fost printre primii, dacă nu chiar primul, care a postat pe facebook despre faptul că la ora 00.13, operatorul de cablu, SunTV a stopat emiterea postului JurnalTV și încă a 2 posturi, AccentTV (postul PCRM), și RTR (televiziunea rusă). Deja până la amiază, în jur de 10 operatori de cablu din Republica Moldova au stopat și ei emiterea JurnalTV-ului, argumentând că s-au conformat deciziei Consiliului Coordonator al Audiovizualului. CCA zice că JurnalTV a manipulat opinia publică și că nu s-au conformat nu știu căror standarte noi, mai în scurt - apă chioară. Este clar că închiderea robinetului celor de la JurnalTV are tentă politică.

Eu am scris și mai scriu, da, îmi pare rău că nu mai am JurnalTV la televizor, nu c-aș fi urmărit știrile și emisiunile sale, dar seara, în pătuc, înainte de somn, mai priveam câte un film bunișor, chiar dacă puteam să-l privesc la comp, îmi este mai comod la TV. În fine, doar de asta mi-e jale că Jurnalul a dispărut de la TV, în rest nu simt nicio compasiune. Chiar dacă îi cunosc pe 80% dintre angajații Jurnalului și chiar dacă mi-au umplut news-feed-ul pe facebook cu mesaje că ”Mafia atacă presa”, că Plahotniuc se răzbună și că ”JurnalTV ești tu!”, asta nu schimbă nimic. Când au închis NIT-ul, aplaudați și postați mesaje de bucurie pe facebook și nu vă gândeați că zeci de oameni au rămas fără loc de muncă. Acuma încercați să vă lingușiți și să vă victimizați, după ce, din lipsă evidentă de profesionalism, ați asigurat chiar voi, dispariția JurnalTV-ului de pe ecranele noastre! Voi, mă refer la cei care conduc acest trust media. Nu trebuia să politizați acest post TV și să-i permiteți lui Sergiu Mocanu să facă PR politic și diferite manevre electorale atât pe jurnal.md, cât și la JurnalTV. Asta a fost greșeala voastră, după cum se vede, fatală. Din start, de când frații Țopa au preluat Jurnalul, acesta a devenit o platformă de a bate în Plahotniuc. Bine, bate bre, dar mai scrie și despre altceva nu doar despre asta. Era o perioadă, când Filat încă nu era în alianță cu Plahotniuc, când Jurnalul posta câte 6-7 știri la rând despre crimele lui Plahotniuc, după care veneau alte 5 știri că Filat e îngerul păzitor al Moldovei. După ce, când ăștia 2 și-au dat mâna, v-ați căcat pe voi și ați început a lovi și în Filat deja, iar lui Sergiu Mocanu cum nu i-a tăcut gura, așa și nu-i tace. Bani și interese, la mijloc. Vezi tu, fostul consilier prezidențial a lui Voronin, vine să ne vorbească adevărul, doar la JurnalTV, cel mai liber post TV din țară. Nu e necesar să absolvești jurnalismul ca să înțelegi că la capitolul știri, editoriale, emisiuni, absolut totul este îndreptat asupra celui care controlează totul, inclusiv CCA-ul, Vlad Plahotniuc. Până și mașinile JurnalTV-ului se alimentează la Petrom, apoi ce mai vreți? Clar că o să vă închidă robinetul. Era doar o chestiune de timp. Voi doar l-ați ajutat și stimulat, prin Sergiu Mocanu.

Îmi pare rău pentru fiecare tânăr angajat al JurnalTV-ului, care are acum de suferit, dar care s-a lăsat manipulat de Sergiu Mocanu și de frații Țopa, în conflictele sale de interese cu Plahotniuc. Mă uitam chiar ieri, la ora 12.00, când au ieșit angajații Jurnalului la protest în fața CCA, cine a politizat evenimentul? Cine a venit cu pancarde, stegulețe și semne electorale? Corect, Sergiu Mocanu. Pentru că e an electoral și pentru că se poate de scos dividende din cazul JurnalTV. Gândiți-vă la asta și nu vă lăsați prostiți de cei care vă conduc. Credeți că degeaba au plecat de la JurnalTV, Elena Robu, Rita Ursalovschi, Nata Albot, Oleg Brega, Nicolae Negru și Petru Bogatu? Fiți serioși.

Acuma fiecare poate să întoarcă cum vrea povestea stopării emiterii JurnalTV-ului la televizor, însă așa cum știu cum mă cheamă, așa știu că motivul principal din care se întâmplă tot acest rahat, este politizarea postului TV și transformarea lui într-un ring de luptă dintre frații Țopa & Sergiu Mocanu împotriva lui Plahotniuc. Că Plahotniuc e mafiot, că e controversat, că e nu știu cum... haideți bre, toată lumea știe deja cine e Plahotniuc. Voi arătați-ne cine sunt frații Țopa, de ce stau după hotare, de unde au bani pentru JurnalTV, cât de curat e Sergiu Mocanu, din ce bani trăiește, din ce bani și-a cumpărat avion, puneți-l pe Mocanu să ne explice de ce a profitat de România, atunci când băieții lui au bătut un tânăr la o discotecă din Chișinău, după care s-au ascuns în ambasada României, iar astăzi, vicepreședintele mișcării pe care o conduce, mă atacă, pe facebook, și-mi zice că eu sunt acela care profit de România. Pffff... Să știți, presa care manifestă parțialitate ori partizanat politic, e sortită din start eșecului.


Încă vor mai apărea mulți ”eroi salvatori” ai Jurnalului în perioada imediat următoare, așa cum au apărut și în cazul închiderii ”Torrentsmd.com”, e an electoral și acest caz este unul de profitat.

Știu că ieri au sărit mulți grivei de-a lui Plahotniuc, pe platforme, facebook și bloguri, ca să justifice cumva scoaterea Jurnalului de pe micile ecrane, posibil că vor sări și în continuare. Mă temeam să scriu această însemnare, ca nu cumva să fiu și eu asociat cu ei, dar eu am motivul și nemulțumirea mea, plus că oricum am fost acuzat anterior că-s omul lui Filat, al lui Plahotniuc, al lui Usatâi, al Bucureștiului și al Moscovei, deci acum mă doare-n pix. Eu am mai scris și în alte postări că Sergiu Mocanu aiurește și profită de JurnalTV, nu m-ați auzit. Acum, poftim, доигрались.

UPDATE: ora 14.27, 14 ianuarie 2014, SunTV a emite din nou JurnalTV, asta, însă, nu schimbă absolut nimic din ce-am scris mai sus.

10 comentarii:

Diana Alea spunea...

De acord. Pe mine cazul JurnalTV ma afecteaza altfel..... la noi de fiecare data se gaseste un individ care stie cel mai bine pe cine/cind trebuie sa ascult eu, pe cine trebui sa cred s.a.m.d Eu cred ca sunt suficient de inteligenta sa fac singura concluziile, da nu sa-mi bage ei pe git ceea ce cred ei ca trebuie. Dezgust...

Anonim spunea...

Sărăcie ce esti. Blogger te numesti dar te plângi ca un copil mic. Daca tare vroiai sa privesti JTV din patuc intrai pe site si urmăreai LIVE. Sunteti niste animale manipulate de cei de la conducere. Unde ratatii de la guvern fac foc, tu si ceilalti vedeti fumul menit sa ascunda adevărul. Terminati cu demagogiile si treceti la treabă, pune mintea in miscare...

oxana spunea...

mai erau doi in lista celor care au plecat de la Jurnal tv Sergiu Beznitchi si Savatie Bastovoi.

Anonim spunea...

Mocanu impreuna cu Fratii Topi se conduc dupa o joaca politica si doreste sa ii bage pe altii care nu au nici o implicare in acest caz. Jurnalul singur si-a facut-o cu miinele lui atunci cind i-a permis acestui bandit sa il calce in picioare pe Plahotniuc pentru nedreptate

Anonim spunea...

Nata Albot are altă părere https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10202111124571444&set=a.1267451218210.38808.1587715411&type=1&theater

Anonim spunea...

NIT-ul spunea minciuni mai mari, mai obraznice, cu mult mai nesimtite si manipulatorii decit JurnalTV. Asa ca nu le compara. NIT-ul si-a meritat soarta, si-a facut-o cu mainele lui.
In rest - punctul de vedere coincide cu al meu 100%.

Mariana Roibu spunea...

Foarte bun articol. Adevarul curat. Deja tii sila de stirile lor, primele 20 minute numai manipulare politica.

Nelea Raileanu spunea...

Un articol foarte bun!!!!

=Blocul Unionist=Sfatul Re-Unirii Tarii 2014= spunea...

TEROAREA ROSIE MOSCALO-COMUNISTA:
Asasinate la Comanda contra Intelectualilor Unionisti:
––––––––––––––––––––———————————————
- Emil Loteanu /1936-2003/, cineast /otravă în cafea la Moscova /INFARCT/ probabil era un fost agent, care cunoştea prea multe despre preşedintii comunişti ai RM, şi devenise nesupus, deci periculos.

- Grigore Grigoriu – /1941-2003/, actor, prietenul bun a lui Emil Loteanu, de aceea a fost şi el anihilat printr-un «accident» aranjat.

- Traian Grigoriu – /1972-2004/, fiul lui G. Grigoriu, actor la Piatra-Neamţ, care și el, sărmanul, probabil, ştia câte ceva din culisele politicii ruso-moldovenesti: «accident» mortal, împreună cu prietenul său:

- Adrian Neacşu – /1972 -2004/, actor,

- actorul UNIONIST Dumitru Fusu /1938-2014) sufera un ATAC Cerebral in 2004 care-l tintuieste la pat pentru 9 ani.

Si toate aceste asasinate au loc in acelasi interval de timp: 2003-2004. Coincidente iarasi, veti spune ?

Nota:
O OTRAVĂ nedepistabilă se introduce în mâncare sau băutură care provoacă ulterior ATACUL CEREBRAL / = INFARCT / şi nu lasă alte urme !
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
————— ♥ BASAⱤABIA E ⱤOMÂNIA ♥ —————
—————♥—♥—♥— RE-U N I R E ! —♥—♥—♥———
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

OTRAVIRI = ATACURI CEREBRALE / INFARCT /

49.
- tânarul Octavian Glib, injunghiat mortal in 1996 la vârsta de 23 de ani, patriot si Unionist,
- fiul cel mare al cântaretului de muzica populara Unionist Nicolae Glib din s. Pepeni, jud. Balti
/care sufera si el un ATAC CEREBRAL prin otravire in 2012 pentru participarea sa la evenimentele UNIONISTE,
a)
– ca si actorul Unionist Gheorghe Urschi, la revenirea sa din România, in iunie 2011,
sufera un ATAC CEREBRAL dupa care nu si-a mai revenit complet /
b)
– si vestita cântareata românca Irina Loghin / cu tata basarabean, sufera si ea un ATAC CEREBRAL
imediat dupa revenirea la Bucuresti de la Chisinau, la 17 mai 2012,
unde participase la manifestarile de doliu negru la 200 de ani
de la ocuparea Moldovei de Est / 16 mai 1812/ de catre Imperiul tarist.
c)
– si o alta cântareata est-moldoveana unionista refugiata la Pitesti, Nina Crulicovschi
sufera de o „boala rara” si misterioasa la cap:
pe creier i s-au descoperit nu mai puţin de cinci chisturi „bizare”.
d)
– in luna iulie 2010, cercetatorul român nord-bucovinean in domeniul fenomenelogiilor de frontiera, Vasile Rudan
a susținut în București „Cursul intensiv teoretic si practic de protecție si autoapărare extrasenzorială”.
Imediat după terminarea acestui curs,
Vasile Rudan a suferit UN ATAC CEREBRAL
în urma căruia i-a fost afectată funcția vorbirii.
e)
ultimul din aceasta lista macabra este jurnalistul UNIONIST Boris Vieru,
deputat in Parlament din partea Partidului Liberal,
care deja de vreo 2 spatamâni este internat la spital cu „o trauma craniana”
denumire sofisticata care se traduce prin ATAC CEREBRAL,
deci si el a fost otravit prin mâncare si bautura de catre cineva din „colegii” sau „prietenii” lui „buni”.
–––––––––––––––––––----------------
INRTREBAREA NOULUI AN:
De ce Presedintele Nicolae Timofte,
Seful Consiliului de Securitate,
nu opreste acest Genocid contra noastra ?

Anonim spunea...

Hai las-o baltă )
Fiecare postare acum e politică, nu părere sau altă vrăjeală

Trimiteți un comentariu

Mesajele cu conținut indecent și ofensiv vor fi șterse.