Ruptura Mark Tkaciuk - Voronin. Ce urmează?

Publicat de Dragoș Galbur la 23 mai 2014

Uite că ziua a început cu o știre destul de surprinzătoare, cel puțin pentru mine - ideologul PCRM, Mark Tkaciuk, și-a depus mandatul de deputat. Anunțată în timpul ședinței Parlamentului, plecarea sa, a fost însoțită, cu supărare, de cuvintele liderului comunist, Vladimir Voronin: ”Toți trădătorii ar trebui să procedeze la fel, să-și depună mandatele.” Destul de gravă declarație.

Acum, clar lucru, ne punem întrebarea, ce s-a întâmplat, că doar evident că s-a întâmplat ceva. Unde mai vezi, că în ultima perioadă, Mark Evghenici este văzut destul de des în compania lui Renato Usatîi. Inițial m-am gândit că Tkaciuk va deveni, din umbră, noul ideolog al Partidului Nostru (al lui Usatîi), însă din ce-am aflat, Tkaciuk a rămas membru PCRM, deocamdată. Acuma, în linii generale, ruptura de bază în PCRM - s-a produs, iar în contextul în care ne aflăm în perioada pre-electorală, mă tem că această ruptură Voronin - Tkaciuk, îi poate fi fatală Partidului Comuniștilor în alegerile ce urmează. Plecase Lupu, apoi Dodon și Greceanîi, apoi nepotul lui Voronin, Sergiu Sârbu, iar dacă boșorogul a putut să treacă peste aceste trădări, atunci nu știu dacă va putea să treacă peste gestul lui Mark Tkaciuk.

Dacă în viitorul apropiat, Mark Tkaciuk va pleca din PCRM definitiv, atunci cu siguranță nu va pleca singur.

Apropo, pe facebook circulă deja zvonuri, precum că Mark Tkaciuk și-a depus mandatul de deputat, pentru a se pregăti de Eurovision 2015.


3 comentarii:

Anonim spunea...

Vezi MOTIVUL REAL pentru care TKACIUK a plecat din Parlament: http://www.hotnews.md/articles/view.hot?id=25645

Dragoș Galbur spunea...

Nu se știe dacă-i chiar motivul real, dar în fine... tot ce-i posibil.

Anonim spunea...

Pe pagina de feisbuk al lui Renato Usatii era postat un video cum Mark Tkaciuk investiga granita de peste Prut de pe un balon cu aer, probabil sa se asigure ca Romania nu tine trupe in apropiere. Oare de ce i-ar fi trebuit lui Mark Tkaciuk sa investigheze asta ? Nu oare pentru ca planifica vreo lovitura de stat sau vreo actiune militara ? Intre timp se pare ca si SIS-ul s-a activizat (ati observat tancuri, exercitii prin Chisinau). Oare de ce ? Nu pentru ca prevad ceva la orizont ? E foarte posibil ca planul Antifa din articol sa fie real si trebuie anuntati toti, activ prin presa, de acest pericol.

Trimiteți un comentariu

Mesajele cu conținut indecent și ofensiv vor fi șterse.