Filat, în locul lui Leancă și Timofti, la semnarea Acordului de asociere cu UE

Publicat de Dragoș Galbur la 16 iunie 2014Citesc astăzi postarea lui Corneliu Gandrabur, care scrie următoarele: ”Cu câteva zile înainte de semnarea Acordului de Asociere încep să iasă la iveală, din nou, orgoliile politicienilor moldoveni. Deși europenii au trimis invitație pentru a semna Acordul pe numele premierului Iurie Leancă, lucrurile au început să se tulbure în momentul în care, în mod surprinzător, președintele Nicolae Timofti și-a exprimat dorința ca el să semneze acest acord.” Articolul integral îl puteți citi aici: http://bit.ly/1p81nJI. Cu alte cuvinte, în preajma semnării Acordului cu UE, ăștia de la conducere încep să se măsoare la cine-i mai lung. Nimic de mirare, moldovenism tipic.

Și ca să bag și eu ale mele două copeici în toată gălăgia asta, vin și eu cu o propunere: dacă tot Leancă și Timofti nu știu care să meargă să semneze Acordul de Asociere cu UE, propun să meargă... tăticul Filat! De ce nu? 

Iată 10 argumente forte pentru ca Filat să meargă să semneze Acordul de Asociere cu UE:

1. Nu e corupt.
2. Nu-și asumă realizările Coaliției pe numele său.
3. Nu este orgolios.
4. Nu este invidios pe Leancă.
5. Nu este egoist.
6. Nu-l conduce din umbră pe Timofti.
7. Nu este obsedat de funcții și putere.
8. A scos Moldova din sărăcie, a scăpat Moldova de comuniști și de Voronin, a descoperit adevărul despre 7 aprilie 2009.
9. Politicon, centrul de analiză al PLDM, scrie, regulat, că Filat este printre cei mai tari lideri politici (chiar dacă nu are nicio funcție oficială).
10. Și cel mai important lucru - el este ȘĂFU!

Așadar, nici Leancă, nici Timofti, nu au dreptul moral să semneze Acordul de asociere cu Uniunea Europeană, doar Filat îl are. Punct.