Hoțul strigă - hoții !

Publicat de Dragoș Galbur la 15 iunie 2014

După ce am scris ieri că Filat a pornit, deja, în campania electorală, de această dată ca un înfocat luptător împotriva corupției, reacția cititorilor a fost una pe măsură, astfel majoritatea ironizându-l pe liderul PLDM, pe rețelele de socializare. 

Unii iau în derâdere faptul că Filat a început, iarăși înainte de alegeri și nu știu a câta oară, a le promite oamenilor că PLDM va face ceva pentru ei abia peste 6 ani, în anul 2020. Un fel de, ce am promis și n-am făcut până acum, vom face până în 2020. Parcă ne are de proști, sincer. Că tot programul electoral al PLDM din alegerile trecute ”Moldova fără sărăcie”, ”Moldova fără comuniști, Moldova fără Voronin” au fost ”realizate”, acuma se poate de apucat și de populista luptă împotriva corupției. În genere, toate promisiunile lui Filat din ultimii ani, au rămas doar așa, programe electorale, fără niciun fel de finalitate. Eu, ca fost membru PLDM, am tot dreptul să afirm acest lucru. Moldova nu a scăpat de comuniști, Moldova nu a scăpat de Voronin și cel mai trist, Moldova nu a scăpat de sărăcie. Mafia e la putere și mai mult de atât, chiar Vlad Filat este printre principalii mafioți, de ce să nu spunem lucrurilor pe nume? Marele ”luptător” cu mafia a ajuns să fie în lista celor mai corupți politicieni din țară, iar ieri, ironiile la adresa liderului PLDM, au apărut tocmai din această cauză, că după ce a demonstrat cum a ”luptat” cu sărăcia și mafia, îmbogățindu-se considerabil în toți acești ani, nu doar cu bani, ci și cu multe acuzații de corupție, acesta, acum, se autointutilează, electoral evident, ca fiind mare luptător împotriva corupției. Atât de fals, atât de ieftin. Păcat că presa nu-l taxează pentru tot ce-a zis, ce zice și ce face acest individ, dar mă rog, știți cum și a cui e presa în ziua de azi.

Despre prezența lui Leancă, prietenii de pe facebook, nedumeriți, comentau, cum și-a putut permite premierul să fie prezentat ca un subaltern, întro perioadă a sa, să-i zicem, de glorie...

Așa un colaj, la temă: