Mark Tkaciuk a pornit revoluția de catifea în PCRM

Publicat de Dragoș Galbur la 6 iunie 2014Câteva ore în urmă, ex-deputatul PCRM, Mark Tkaciuk, a susținut o conferință de presă, unde a vorbit despre plecarea sa din funcția de deputat și l-a atacat oarecum și pe liderul comuniștilor, Vladimir Voronin..

Lucrurile încep să se clarifice. Tkaciuk este deja în conflict deschis cu Voronin și încearcă să preia PCRM printr-un fel de atac raider, că tot e la modă termenul ăsta.

Dacă nu va reuși să transforme PCRM într-un partid extremist, Tkaciuk va încerca să-l distrugă. Foarte bine! Distrugeți-vă, băieți, între voi!

‎Tkaciuk a vrut sa dea o mare lovitură de imagine prin plecarea din Parlament și, de fapt, și-a dat o lovitură în propria figură, iar acum iese disperat să se justifice, dă dovadă de lașitate și lansează acuzații disperate. Pur și simplu e în agonie. Situația i-a scăpat de sub control. Lucrurile n-au ieșit așa cum a planificat. El este disperat că Moldova nu l-a implorat să se întoarcă, e disperat că plecarea lui a fost de fapt mai mult o bășină, decât un foc de artificii, după care, nimănui nu i-a mai păsat, e disperat pentru că înțelege cât de mic este în realitate și cât de puține șanse are să organizeze o revoluție de catifea în interiorul PCRM.

Acum, Tkaciuk ar trebui să tragă aer în piept, să treacă bărbătește peste acest moment dificil, să lase lașitatea la o parte și să nu se mai ascundă după acuzațiile aduse lui Plahotniuc, Filat și alții. E copilărește, evident! Din punctul meu de vedere, oricine participă la distrugerea comuniștilor și mai ales la distrugerea grupării extremiste din PCRM, devine erou național. Așa că, prin declarațiile sale, Tkaciuk nu face decât să le creeze, lui Plahotniuc și Filat, imaginea oamenilor care sunt pe cale să învingă comunismul.

‎În realitate, cred că PCRM nu mai trebuie cumva ”ajutat” din afară să se distrugă, îi iese lui Tkaciuk s-o facă bine și din interior.