Războiul din PCRM ia amploare, iar AntiFa apare în public [FOTO]

Publicat de Dragoș Galbur la 6 iunie 2014Am avut dreptate, ruptura Tkaciuk - Voronin chiar a avut loc și mai e și destul de gravă. Pe lângă faptul că cei doi nu-și mai vorbesc și nici măcar nu se mai văd, Voronin le-a sugerat celor din echipa lui Tkaciuk, adică lui Muntean și lui Petrenco, să depună cerere de plecare din PCRM și să renunțe la fotoliile de deputat. Destul de categorică această decizie a liderului comunist. Dorința și agresivitatea cu care Mark Tkaciuk și echipa au încercat să întoarcă PCRM spre direcția Uniunii Vamale, a trezit în Voronin un soi de nervozitate, necătând la faptul că Voronin niciodată n-a fost în relații foarte bune cu Kremlinul. În momentul în care președintele PCRM declară că partidul său este pentru integrarea europeană, iar un grup de deputați, în frunte cu Tkaciuk, declară inversul, acest lucru dă dovadă că în partid are loc un fel de rebeliune.

Acum se zvonește deja, că toată această epurare a extremiștilor din PCRM, se datorează faptului că Voronin ar fi cedat în fața lui Plahotniuc, astfel pregătindu-se pentru o eventuală coaliție PCRM-PD, după alegeri. Că vezi tu, Tkaciuk, Muntean și Petrenco prea des au ieșit în ultimii ani și au bătut în Plahotniuc și în PD, iar la moment, acest lucru îi strică planurile de viitor ale lui Vladimir Nicolaevici. Boșorogul e disperat să revină înapoi la putere, iar pentru asta realizează că are nevoie de o alianță. Pe din altă parte, o alianță de acest gen i-ar fi aproape fatală celor din PD și în genere, ar periclita integrarea europeană a Republicii Moldova. Personal, nu cred că este posibilă, dar cine știe... nu m-aș mira ca aceste zvonuri tot de Tkaciuk să fie scoase. Pentru mine, cel puțin, faptul că Voronin se declară un adept al integrării europene este egal cu zero. Cine mai crede în cuvintele sale?

AntiFa apare în public

Mark Tkaciuc, înțelegând că pierdut influența asupra lui Voronin, s-a retras în umbră, iar acest lucru, după cum am și scris anterior, este destul de periculor. În genere, persoanele din umbră sunt periculoase, avem multe exemple. Tkaciuk, însă, nu a pierdut susținerea Komsomolului (organizația de tineret a PCRM) și după cum am și scris, a creat o mișcare extremistă, denumită Antifa (antifascistă), formată din liderii Komsomolului, care, uite că nici măcar nu se ascund. Pe 31 mai, au organizat în fața ambasadei Ucrainei din Chișinău, o acțiune în susținerea separatiștilor pro-ruși din Donbas. Au fost arestați de poliție. Anterior, au mai fost văzuți la niște provocări în Parcul Central din Chișinău. Cu alte cuvinte, Mark Tkaciuk, adică Antifa, s-a activizat, dacă nu în Parlament, atunci în afara acestuia. După ce, inițial, adresa antifa.md a fost înregistrată pe numele liderului Komsomolului, Denis Iachimovschi (vezi foto), astăzi a fost schimbată și este înscrisă pe numele lui Alexandr Roshko, un alt lider al Komsomolului și un extremist de stânga convins. Toți acești tineri fac parte din gașca lui Tkaciuk și se supun doar ordinelor acestuia.

Aici îl putem observa pe Pavel Grigorciuk, activist al Komsomolului, absolvent al Școlii de Antropologie a lui Mark Tkaciuk, mai nou, membru al Mișcării Antifa (atenție la tricou)

Și, scriind această însemnare, chiar în aceste momente, Mark Tkaciuk organizează o conferință de presă, dar faza cea mai interesantă este că o organizează la sediul unei agenții de presă, nu la cel al PCRM, ceea ce dovedește încă odată că PCRM se prăbușește, iar Voronin nu degeaba a început la greu să curățe partidul.