Europa confirmă - Vlad Filat este un cadavru politic

Publicat de Dragoș Galbur la 15 iulie 2014

FOTO: www.moldova.org
Deja și la nivel european s-a constatat ceea ce scriu și eu de mult timp aici pe blog și anume faptul liderul PLDM, Vlad Filat, este un cadavru politic.

Demis pentru corupție și trafic de influență, pe 5 martie, 2013, ex-premierul a încercat cu tot dinadinsul să se țină de putere, convingându-l pe președintele Timofti să-l înainteze din nou drept candidat la postul de prim-ministru al Republicii Moldova, însă nici aici nu i-a mers, pentru că de această dată, Justiția și-a spus cuvântul. Pe 22 aprilie, Curtea Constituţională a decis că Vlad Filat nu poate ocupa funcţia de prim-ministru, deoarece a fost demis pentru motive de corupţie. Mai departe, fiind cuprins de frustrare și umilință, Filat, atacă, (ATENȚIE) REPUBLICA MOLDOVA, la CEDO, pentru că nu a fost de acord cu decizia Curții Constituţionale, care a declarat că un premier demis de Parlament pentru suspiciuni de corupţie nu poate ocupa din nou această funcţie. Și-a atacat propria țară, propriul popor, propria justiție, care e controlată de omul său, Oleg Efrim. Nu știu cum se numește un individ care procedează în acest fel, însă eu o să încerc să-l numesc simplu - un laș. Mă rog, mă bucur însă de faptul că justiția europeană și-a spus cuvântul și a făcut dreptate și în acest caz și anume CEDO a respins cererea lui Vlad Filat, calificând-o drept inadmisibilă. O decizie a CEDO prin care, de facto, se constată că Vlad Filat este un cadavru politic și mai mult niciodată nu va putea ocupa o funcție de top în conducerea Republicii Moldova. Ceea ce și trebuia de demonstrat.

Interesant este faptul, că după ce Curtea Constituțională i-a interzis lui Filat să mai candideze la funcția de prim-ministru, acesta a declarat că hotărârea a fost una politică şi dacă textul deciziei a fost scris la Curte, atunci cu siguranţă a fost ghidat din exterior. „Nu a fost o lovitură împotriva lui Vlad Filat, ci împotriva Republicii Moldova”, a subliniat fostul premier. Și astăzi lașul ce va zice? Că decizia CEDO la fel a fost una politică?! Cât de umil, cât de zero, cât de frustrat și jalnic poate fi acest ins. Cică ”a fost o lovitură împotria Republicii Moldova”, după care, ca ultimul laș aflat în viață pe acest pământ, fuge și atacă Republica Moldova la CEDO.

Și pentru că prostul nu-i prost dacă nu-i și fudul, văzând ce țeapă a luat la CEDO, astăzi, Filat emite un comunicat de presă, unde îi acuză pentru acest eșec pe avocații săi. ”La sugestia avocaţilor, cu ceva timp în urmă, PLDM a depus o cerere la CEDO, însă Curtea a decis să nu examineze acest caz, fără a pronunţa vreun verdict. Asemenea decizii sunt luate de CEDO în circa 99 la sută din cererile parvenite din Moldova.” Amuzant și ironic totodată. Chiar râdea lumea, astăzi, pe facebook, că na, a mai rămas să depună încă 99 de cereri la CEDO, că una din 100 va fi acceptată, iar ”adevărul” lui Filat va triumfa. Eh, glumim noi, glumim, dacă n-ar fi fost atât de trist ce se întâmplă cu soarta acestui om, care ar fi putut ajunge un mare lider al acestei țări, însă a ajuns doar un laș într-o stare politică de putrefacție.

Și în finalul acestei postări, pentru cei pe care nu i-am convins cu argumentele de mai sus, că Filat e un laș, vă anunț că astăzi, acesta, a bătut palma cu Igor Dodon și a dat undă verde, prin intermediul omului său de la CEC, Iurie Ciocan, pentru startul inițierii unui referendum privind demisia primarului general al capitalei, Dorin Chirtoacă.

Mai e de adăugat ceva despre acest ins? Totu-i clar.

Al vostru, Dragoș Galbur.

4 comentarii:

Mihai Cerbari spunea...

Si presa romana scrie despre rusinea lui Filea))
http://www.romaniatv.net/plangerea-lui-filat-si-pldm-impotriva-moldovei-declarata-inadmisibila-de-cedo_158405.html

Anonim spunea...

Filea a primit o palmă zdravănă peste obrazu-i gros

Anonim spunea...

Virgula în acest text, pune-o după „că”, nu înainte.
În rest, tot fain-frumos.

Tudorel spunea...

Am citit recent pe un site un articol cu privire la hotarirea CEDO catre Filat. Va prezint un extras: Potrivit surselor noastre, Vlad Filat ar fi vrut să apeleze la o schemă foarte sofisticată, care chiar dacă avea puține șanse de reușită, era o soluție care l-ar fi putut salva. Pentru planul său, Vlad Filat a apelat la deja cunoscutul sau apropiat, Ion Păduraru, consilierul președintelui Timofti, ca acesta să-l influențeze pe judecătorul Moldovei la CEDO, Valeriu Grițco‎, să pună în mișcare o procedură sofisticată. Menționăm că judecătorul Grițco este cumătrul lui Ion Păduraru.Mișcarea ar fi constat într-o procedură care poate fi utilizată în anumite cazuri, respectiv plângerea lui Filat urma să fie trimisă de la CEDO către Guvernul Moldovei, spre informare, Guvernul și-ar fi recunoscut “vina”, adică premierul Leancă, coleg de partid cu Filat, ar fi recunoscut că șefului lui i-au fost încălcate drepturile, CEDO urma să ia act de faptul că nu mai e nevoie de nici un proces pentru ca Republica Moldova, cea care era atacată în instanță de Filat și PLDM, își recunoștea vina prin intermediul Guvernului. În acest fel Curtea Constituțională era obligată să ia act de acest lucru și Filat putea fi salvat.Sursele noastre au mai menționat că șansele ca Filat să poată frauda decizia CEDO erau foarte mici, dar însuși faptul că s-a încercat o astfel de mișcare este foarte grav și arată că ingeniozitatea politicienilor este fără limite, ei nu încearcă să influențeze doar instanțele din Moldova, dar au trecut și la instanțele internaționale. Bravo Filat!!!!!! Te tii cu miinile si cu picioarele de fotoliu de prim-ministru, prin orice metode josnice, si inca mai sustii ca nu esti corupt, mafiotule!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Trimiteți un comentariu

Mesajele cu conținut indecent și ofensiv vor fi șterse.