Pe 16-17 august, VATRA vă așteaptă la Festivalul Etno-Balcanic

Publicat de Dragoș Galbur la 17 iulie 2014


În perioada 16-17 august, atmosfera etno-balcanică va cuprinde Complexul Etno-Cultural VATRA. Artiști de la noi din țară, dar și din Romania, Ucraina, Serbia vor cânta pe aceeași scenă la Festivalul Etno-Balcanic.


Evenimentul va reuni concerte, dansuri, spectacole și expoziții tipice culturii etno-balcanice, desigur nu vor lipsi mâncarea la ceaun, cafeaua la nisip, țuica, gulașul, dar și alte gustări din bucătăria balcanică. De asemenea, pe teritoriul Complexului, oaspeții vor putea vizita expozițiile etniilor balcanice ce locuiesc în Republica Moldova, cunoscând astfel, tradițiile și cultura lor autentică.


Cu ocazia serbării balcanice, Complexul Etno-Cultural VATRA se va transforma într-un spațiu rustic, decorat cu elemente tradiționale. Menționăm că VATRA reprezintă o platformă de promovare a culturii și a tradițiilor populare. Aflat în apropierea Chișinăului, într-un cadru natural pitoresc, la periferia Rezervației Codru, acesta oferă toate premisele pentru a organiza târguri, spectacole, expoziții de obiecte de artizanat, de costume populare și gastronomie tradițională.

Mai multe detalii găsiți pe www.vatrafest.com