Leancă - premier, coleg sau prieten?

Publicat de Dragoș Galbur la 24 august 2014

Campania electorală este în toi, iar mai marii politicii moldovenești organizează tot soiul de evenimente ori, cum e la modă, mai nou, ”le patronează”. În aceste zile, la Orheiul Vechi, se desfășoară festivalul etno muzical ”Gustar”, deja a 5-a ediție, ca și în anii precedenți, evenimentul se desfășoară sub patronajul lui Vlad Filat. Un festival care a devenit deja tradiție și sper să continue, progresând, dar fără a deveni subiect electoral, pe viitor.

Bunăoară, ieri, la deschiderea festivalului, au ținut discursuri premierul Leancă și liderul PLDM, Vlad Filat. Iarăși am observat că persista acea invidie din partea lui Filat, față de Leancă, despre care am mai scris. De exemplu, Leancă peste tot unde mergea, pe teritoriul unde are loc festivalul, era înconjurat de oameni simpli care doreau să mai schimbe o vorbă cu prim-ministrul, pe când Filat, rămânea undeva mai în umbră, înconjurat doar de câțiva pldm-iști cu care a venit de la Chișinău. Încă o dovadă cât de mult a evoluat Leancă și cât de mult a regresat Filat, ca imagine și nu doar.


Din câte îl urmăresc pe liderul PLDM, în ultimii ani, iar eu îl urmăresc, credeți-mă, nu prea văd să i se adreseze lui Iurie Leancă cu ”premierul” sau ”prim-ministrul”, ci doar cu chestii de genul ”prieten” și ”coleg”. Oare chiar e atât de dureros să de desparți de titlul de premier și să accepți că un subaltern de-al tău deține astăzi această funcție sau totuși e vorba de un orgoliu copilăresc? Iată și postarea de ieri, pe facebook, a lui Vlad Filat:


  Fotografia aceasta, în genere, spune multe. Cineva nici microfon nu mai are...