Pe 28 iunie votați cuminte și cu minte!

Publicat de Dragoș Galbur la 25 iunie 2015Au mai rămas încă 3 zile până când se va termina acest haos electoral, care macină Moldova de câteva luni, dar se va termina unul și va începe altul. Pentru că așa a fost mereu. Ne-am complăcut, în general, ca popor, să trăim în haos. În fine, lupta a fost, ba încă este, strânsă, aprigă, necruțătoare, iar rezultatul va fi dezamăgitor, chiar dacă învinge Chirtoacă sau chiar dacă va învinge Greceanîi. Pentru că proeuropenii au avut 6 ani la dispoziție să încline balanța electorală în favoarea lor, dar n-au făcut-o. Și există o sumedenie de ”pentru că”.


Lumea este dezamăgită, lucru clar demonstrat la Bălți și Orhei, dar și la Chișinău, în primul tur. Și chiar să presupunem că va ieși masiv la vot și-l va vota pe Chirtoacă duminică, asta nu înseamnă nimic, căci peste 3 ani, la parlamentare, oricum va triumfa puternic Dodon și Usatîi, pentru că nu prea mai are cine le ține piept. Cel mai mult mă doare că nu putem ieși, ca electorat, din acest cerc vicios, mereu fiind puși în fața alegerii răului cel mic. Personal, m-am săturat. Nu mai cred în nimeni și nu e nevoie să-mi iasă Chirtoacă pe la TV și să mă șantajeze că dacă n-am să-l votez pe 28 iunie, o să ne ocupe rușii din nou. Eu de ruși nu mă mai tem, de moldoveni mă tem! Ca dânsul. Bine, nu mai continui aici, recunosc că-s dominat de supărare și dizgrație față de Chirtoacă și nu vreau să-mi revărs nervii aici pe blog. Lumea o să iasă la vot, sunt sigur, și va vota cuminte și cu minte, iar dacă va ieși învingător Chirtoacă, sincer, promit să-i urmăresc orice mișcare, să-l ghiontesc la fiecare gafă, la fiecare pas greșit, pentru că dacă Zinaida Greceanîi, spre exemplu, ar avea dreptul la greș, Dorin Chirtoacă, la un potențial al 3-lea mandat - nu mai are acest drept. Eu am votat de 2 ori Partidul Liberal, anume pentru Dorin Chitoacă, că am avut încredere, iar acum am absolut tot dreptul să-i cer socoteală, exact așa cum cândva am votat PLDM și m-am dezamăgit, iar după nu am ratat nicio ocazie să dau de pământ cu Vlad Filat.

Apropo de Vlad Filat. Am văzut că astăzi a ieșit de la formalină și a făcut un briefing întru susținerea lui Dorin Chirtoacă și în genere, a candidaților de dreapta, în turul II. M-am cam uimit și pus pe gânduri, căci nu-i prea a noroc acest fapt, pentru Chirtoacă, că na, în ultima vreme cam toți pe care i-a susținut Filat, au ajuns pe la penitenciarul nr.13, izolatorul CNA, închisoarea de la Cricova, ba chiar până și pe site-ul Interpol-ului. Așa că... păzea! :)

4 comentarii:

Marin spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Rodica Ojog spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
Anonim spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

Trimiteți un comentariu

Mesajele cu conținut indecent și ofensiv vor fi șterse.