Dragă Maia Sandu,

Publicat de Dragoș Galbur la 26 ianuarie 2016


Nu este o postare scrisă la comanda cuiva, așa cum, mai nou, catalogați, în ultima perioadă, toate mesajele publice la adresa dvs și care nu vă convin. Este opinia mea personală, bazată pe indignare, despre subiectul sensibil pe care l-ați abordat într-un interviu pentru o publicație românească.

Maia Sandu: ”Unirea este irealizabilă în condițiile actuale. Unirea nu se așteaptă și nu se cere, ci se face prin munca de zi cu zi.”

Serios? Eu zic că Unirea se așteaptă și mai ales se cere (citiți Biblia, Matei 7:7, Marcu 11:24 și Romani 8:25), iar pentru că nu suntem aici la ora de religie, o să vă întreb și eu: Dvs nu așteptați să ajungeți la conducerea țării? Dvs nu cereți încrederea oamenilor? Așteptați și cereți, sunt sigur, atunci haideți să fim corecți și să nu ne aruncăm cu asemenea păreri pesimiste și să scuipăm în speranța celor care cred cu tot dinadinsul în înfăptuirea reunificării cu România. Și fără dvs are cine o face! Bine spuneți că Unirea se face prin munca de zi cu zi, doar că dvs, stimată doamnă, nu ați muncit niciun minut pentru ea, nicio secundă măcar, așadar, ar fi frumos să evitați, pe viitor, să vorbiți despre acest subiect. Vă explic de ce. Când spuneți că unii actori politici folosesc subiectul Unirii pentru a-și face PR, aveți perfectă dreptate, da, căci impostorii unioniști s-au înmulțit acum mai mult ca niciodată. Apropo, ei sunt inamicii mei nr.1! Dar nu uitați că, vorbind despre acest subiect, totodată neavând nicio tangență cu el, deveniți automat exact ca și ei.

Când am ieșit în PMAN cu miile și am dus oamenilor mesajul unirii Basarabiei cu România, adică am muncit pentru a atinge acest ideal, dvs nu ne-ați susținut niciodată! Că vezi tu, unde ați văzut miniștrii să iasă la evenimente unioniste. Că doar nu-i scris așa ceva în planul de acțiuni al Guvernului. Or, fiind la cârma Ministerului Educației, ce măsuri, ce PAS concret ați făcut întru realizarea Unirii, ca astăzi să ne dați sfaturi populiste cum să ne unim cu România?! 

Bine că la mitingurile antiguvernamentale actuale mergeți, și vă asigurați ca să apară poze pe facebook și în presă, după aceasta, că dă bine la imagine și acumulați capital politic. Asta doar nu vă e Unirea cu România, care e mai mult pentru romantici și care, după cum spuneți, este irealizabilă în actualul context politic. În 1918 era realizabilă tare, credeți? Nu! Doar că a avut cine și i-a apucat de guler pe unele pușlamale precum Igor Dodon, i-a scuturat binișor și s-a votat cum trebuie. Vai, păi da, nu e democratic? Posibil, dar haideți să nu vorbim despre democrație în actuala conjunctură politică, că-i noțiune patentată deja.

Sper să tratați mesajul ca atare și să vorbiți, pe viitor, despre subiectele care țin de competența dvs. E ca și cum ar vorbi Renato Usatîi despre caracterul voluntar și liber al asocierii în formele de organizare specifice domeniului economiei sociale. Și nu ține!

Cu drag,

1 comentarii:

Andrei Medvitchi spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

Trimiteți un comentariu

Mesajele cu conținut indecent și ofensiv vor fi șterse.