Orheienii trec pe baricade

Publicat de Dragoș Galbur la 28 iunie 2016

Ce vară fierbinte avem, dragi prieteni. Și fotbal, și arestări, și de toate. Niciodată nu te plictisești trăind în Moldova ori mai bine zis - trăim în Moldova și asta ne ocupă tot timpul.

Ieri am asistat cu toții la ultimul cui bătut în sicriul politicianului, cândva salvator al națiunii, Vlad Filat. Dar așa cum poporului nu îi este de ajuns niciodată, i-a mai trebuit sânge. Și i s-a mai dat. De acolo de sus. Ilan Șor a ajuns în arest. Și lumea a răsuflat atât de ușurată și mulțumită, de parcă într-o clipă s-a întors miliardul în țară și s-a împărțit la cele 3 milioane de moldoveni în buzunare. De unde atâta naivitate, drag norod? Ori voi chiar credeți că un flăcău de 29 de ani, poate face scheme de sute de milioane de dolari, așa simplu, în Europa de Est? Fiți serioși.

Bine, acuma ce urmează, o să se răscoale orheienii să-l elibereze pe Șor? Cu siguranță, posibil și prin acțiuni concrete, (https://www.youtube.com/watch?v=HgoQr2YPcAA) dar cu certitudine se vor răscula prin vot la alegerile parlamentare ce se apropie cu pași rapizi. Recent, Șor a devenit lider de partid, un partid care, părerea mea, ar prinde la electorat. Nu pentru platformă electorală, nu pentru Doamne ferește ce atractivitate, poate nu și pentru Șor, dar pentru că lumea astăzi e gata să aleagă orice opțiune politică alternativă. Iar Șor e alternativa perfectă pentru orheieni.

Va întoarce miliardul arestul lui Șor și Filat? Nu. Pentru că acei bani sunt pierduți irecuperabil. Asta cu scheme frauduloase în proporții deosebit de mari, doar că în alt dosar, e așa, hrană pentru fraieri. Probabil n-o fi plătit tributul la timp. Cert este că aceste arestări și sentințe, deja au închis gura la revoluționari virtuali precum Renato Usatîi și alții din același aluat.

Va primi ani de închisoare și Ilan Șor? Nu cred, pentru că știe mai multe picanterii din culise și pentru că are legături mai solide la Moscova, decât mulți alți politicieni moldoveni. Iar legăturile de la Moscova reprezintă cea mai mare carte de joc în politica moldovenească.

Va urma.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Mesajele cu conținut indecent și ofensiv vor fi șterse.