Orheiul - un bun exemplu pentru Bălți și Chișinău

Publicat de Dragoș Galbur la 9 iunie 2016În timp ce la Chișinău se prăbușește pământul de sub picioare, iar la Bălți în genere nimic nu se întâmplă, iată că multdiscutatul Ilan Șor, primarul de Orhei, tace și face. Că a asfaltat mai multe drumuri și a reparat rețeaua de iluminare stradală, este ceva firesc pentru un primar, dar uite că inițiativa de a organiza un referendum local, privind luarea unei decizii de interes public, este de-a dreptul lăudabilă! Nu-mi vine să cred că anume Orheiul, în premieră, va avea parte de un referendum local. Subiectul fiind reamplasarea Pieții Centrale din centrul orașului. 

Da, sunt invidios și nu ascund acest lucru. Aș fi vrut și la Bălți, și la Chișinău, în toți acești ani, să vină primarul să zică, oameni buni, haideți să decidem, lăsăm piața în centrul orașului sau o mutăm undeva la margine, dar în condiții mai bune. Iar în acel loc, în centru, ia și fă un scuar, un parc, un mall la urma urmei! 

Absolut salutabilă această decizie a autorităților din Orhei și, indiferent de ce vor alege localnicii la referendum, orașul a câștigat doar prin ceea că părerea fiecărui cetățean contează.

Sunt gata să pariez cu oricine că la următoarele alegeri locale, Șor nu va lua mai puțin de 65%. Și spre stupoarea noastră, a așa-zișilor moraliști, orheienii se pare că vor avea dreptate.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Mesajele cu conținut indecent și ofensiv vor fi șterse.