De ce va deveni Igor Dodon președinte al Republicii Moldova

Publicat de Dragoș Galbur la 26 octombrie 2016Igor Dodon va deveni președintele Republicii Moldova, pentru că asta e unica șansă a lui Plahotniuc să devină salvatorul națiunii. Lupu nu este o opțiune bună, pentru că ar crește în continuare ura față de PD și față de guvernare. Pe Maia o vor vota mulți, dar nu destui. Din păcate, prieteni, Dodon a devenit un monstru electoral și asta e realitatea. Să nu uităm, însă, că are lesă la gât.

Cu Dodon președinte, PSRM se va consolida și mai mult, se vor deteriora relațiile cu UE, cu Ucraina, cu România. Cel mai probabil Plahotniuc îl va lăsa pe Dodon vreo câțiva anișori să-și facă de cap, ca să arate moldovenilor cât de rău poate fi cu un astfel de bursier al Kremlinului în funcția de președinte. Dodon nu este deloc diplomat, nici strateg, și din această cauză, va fi ușor de-l atras în diferite extreme care să perturbeze societatea.

Și după ce poporul va mai uita de miliard, se va sătura de instigarea la ură interetnică și de alte prostii îndrugate de președintele Dodon, va căuta un salvator al națiunii. Și aici va intra în scenă Plahotniuc, care încă în fiecare seara când lasă capul pe pernă își aduce aminte de nereușita candidaturii sale la funcția de premier. Până atunci, acesta va închide cazinourile, traficanții de droguri, procurorii și polițiștii corupți, judecători, încă vreo 2-3 politicieni și tot așa mai departe. Își va clădi o imagine pe cât se poate de bună. Că nu dai 600.000$ la Podesta просто так.

Și poporul o să-l accepte, pentru că iarăși va avea de ales dintre două rele, iar atunci, pe fundalul lui Igor Nicolaevici, Plahotniuc nu va mai arăta atât de diabolic.

Asta eu îmi beau cafeaua de dimineață și gândesc scenarii. Nu e obligatoriu că va fi astfel, dar totuși, luați aminte.

1 comentarii:

Vasea Nebunu spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

Trimiteți un comentariu

Mesajele cu conținut indecent și ofensiv vor fi șterse.