Despre cum ProTV Chișinău face știri la comandă

Publicat de Dragoș Galbur la 3 noiembrie 2016

Două chestii nu-mi plac în ultima perioadă: liberalii și presa care manipulează cetățenii.

Răsfoiesc eu astăzi ProTV și văd un reportaj care mi-a atras atenția. Un oarecare om de afaceri din Orhei îl face praf pe primar. Luând în calcul că știrea vizibil e suptă din deget, prima ce mi-a trecut prin cap a fost - la comandă! ProTV este printre posturile care fac știri la comandă. Mai au un pic și ajung din urmă Publika. :)

Pe 19 octombrie, primarul de Orhei postează pe facebook un status unde îl acuză pe liberalul Iurie Nastas de nu știu ce încălcări acolo. Nu prea intru în esență, căci nu mă interesează tare. Menționează doar că liberalul Iurie Nastas este proprietarul carierei de piatră din Orhei. 

Nu-i rău, nu? Consilier municipal la Chișinău, cu afaceri de milioane la Orhei. Dar ce înțeleg eu în liberalism...


Respectiv, în acea zi, mai multă mass-media a scris despre postarea lui Șor. Reacția liberalului, însă, nu s-a lăsat așteptată. Acesta a ripostat, folosind pe post de bâtă ProTV Chișinău. Iurie Nastas este soțul Lorenei Bogza, editorul-șef al postului ProTV, așa că nu a fost greu de ”organizat” o știre. Pe mine, însă, mă deranjează că asemenea căcaturi de știri umplu spațiul mediatic din țară și distrag atenția cetățenilor de la problemele reale din societate.


Până la urmă s-a dovedit că personajul din imaginile ProTV, are datorii de un milion de lei la primăria Orhei. Păi e și normal să fie supărat, fapt de care a profitat liberalul Nastas pentru a-i da ripostă primarului orheian. Inventiv! :)

Consilierul liberal Iurie Nastas a devenit cunoscut în public după ce a recunoscut că a participat la celebra vânătoarea de la Pădurea Domnească unde a fost împușcat Sorin Paciu. Ulterior, portalul Moldova Curată a scris despre Nastas că ar fi beneficiarul final al unor privatizări de terenuri de aproape 9 hectare în municipiu la un preț redus. Păcat că ProTV niciodată nu va face știri despre asta.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Mesajele cu conținut indecent și ofensiv vor fi șterse.