Schimbarea la față a Aeroportului Internațional Chișinău

Publicat de Dragoș Galbur la 3 noiembrie 2016


În viața mea, probabil am zburat de vreo 50 de ori. Posibil și mai mult. 95% din zboruri le-am făcut din România și 5% din Ucraina. Din Moldova nu zburam, până anul trecut. De ce nu zburam? Pentru că nu-mi plăcea dezorganizarea aeroportului, prețurile exagerate la bilete și faptul că magazinul Metro arăta mai bine decât aeroportul din Chișinău. Singurele mele intersectări cu aeroportul de la noi erau când îmi întâlneam sora sau mama venind acasă. 

Ultimii 2 ani, însă, cifrele mele s-au schimbat. Am început a zbura din Chișinău și mi se bucură ochiul văzând această transformare frumoasă a aeroportului nostru. În pofida scandalurilor din presă, referitor la concesionare și alte chestii, aeroportul s-a schimbat spre bine și ne place sau nu, trebuie să recunoaștem acest lucru.

Am scris de mai multe ori despre faptul că dacă nu era concesionat aeroportul, statul niciodată nu avea să găsească banii necesari pentru a extinde aeroportul și a moderniza infrastructura acestuia, inclusiv pistele. Chiar dacă astăzi încă mulți politicieni încearcă să-și facă PR pe seama concesionării aeroportului, rezultatele modernizării acestuia îi vor contrazice oricând.

Și ce am scris aici, nu este doar părerea mea, e părerea mai multor cetățenii, iar recentul sondaj făcut de IMAS vine să demonstreze acest lucru. Vizionați video de mai jos:

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Mesajele cu conținut indecent și ofensiv vor fi șterse.