Igor Dodon și-a luat-o în profunzime

Publicat de Dragoș Galbur la 27 decembrie 2016

Cred că mulți dintre voi ați urmărit luni seară emisiunea ”În Profunzime”, unde a fost invitat proaspăt alesul președinte Igor Dodon. Dacă nu, o puteți viziona aici: http://bit.ly/2iyt7MH. Lorena Bogza l-a cam rupt.

De parcă am fi avut puține probleme, ca popor, acum ne-am pomenit cu una în plus - Igor Dodon președinte. Iar odată cu investirea sa în funcția de președinte al țării, minciuna a devenit și ea, oficial, politică de stat. Omul ăsta minte la fiecare pas, iar orice declarație a sa este lipsită de temei juridic, istoric sau logic. Bunăoară haideți să vă prezint câteva aiureli la superlativ, din declarațiile președintelui Dodon:

  • Scoaterea drapelului Uniunii Europene de pe frontispiciul reședinței prezidențiale. Dodon zice că ”Legea nu obligă ca pe clădire să fie pus și alt drapel decât cel al Republicii Moldova.” Da, dar legea nici nu interzice acest lucru. Iar declarația sa ”De ce să nu punem drapelul CSI, dacă suntem membri ai CSI?” vine în contradictoriu cu excluderea drapelului UE. Pune-le pe ambele atunci, dacă consideri că asta e o realizare și un bine făcut țării.

  • Schimbarea limbii române în limba moldovenească, pe site-ul oficial al președinției. Serioasă realizare! Mai ales după ce la investirea în funcție a jurat cu mâna pe Constituția din Blocul de Constituţionalitate , unde scrie clar că limba de stat e română.

  • Bursele românești înseamnă românizare. După ce a declarat acest lucru, ieri s-a răzgândit și a zis că n-a declarat asta și a fost înțeles greșit. Ia să vedem unde îi vor pleca copiii la studii, că în Moldova precis nu vor rămâne. Apropo, de copii, cred că deja toată lumea știe că feciorii săi învață la liceul cu profil român ”Prometeu”, din Chișinău. Ah, iar maică-sa a căzut victimă românizării și toată viața a activat în școla din satul Sadova, ca profesor de limbă și literatură română.

  • ”În Republica Moldova trebuie să fie mai puțină corupție.” Asta-i cea mai tare! Nu zice președintele că trebuie stârpită corupția în cel mai drastic mod posibil, ci că trebuie să fie mai puțină. Să fie, dar așa, oleacă doar. 

  • Reîntregirea țării. Probabil unul dintre obiectivele sale principale cu care sunt de acord. Reîntregirea țării, eu de când lupt pentru asta! Ne așteaptă cele 5 milioane de moldoveni de peste Prut, să ne reîntregim. Doar că Dodon are altceva în vedere prin cuvântul reîntregire - federalizarea Republicii Moldova.

Acestea, dar și alte multe teoreme ale chibritului, le îndrugă zilnic președintele Dodon pe facebook, la TV, la radio, etc. În realitate, sunt niște chestiuni populiste, irealizabile și strict scandaloase, având menirea să ne distragă atenția de la lucrurile elementare de care au nevoie moldovenii și Republica Moldova ca stat.


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Mesajele cu conținut indecent și ofensiv vor fi șterse.