Era sau nu Dodon în mașină în timpul accidentului?

Publicat de Dragoș Galbur la 12 septembrie 2018Cred că toți deja știți că duminica trecută președintele Igor Dodon a nimerit într-un accident auto. Un accident aparent destul de serios, dar și plin de întrebări fără răspunsuri. Întrebări care, însoțite de reacțiile deputaților socialiști, de comportamentul ulterior al președintelui, dar și de acoperirea mediatică în exces de către canalele afiliate puterii, mă fac să cred că totul a fost o înscenare. Știu, unii ar zice că nu are cum, însă eu cred că niște oameni care au inventat istoria cu 30.000 de refugiați sirieni, aberația cu copiii care s-au sinucis din cauza camerelor la BAC, care au furat un miliard din sistemul bancar, care fac publice clipuri filmate cu camera ascunsă cum oponenții politici fac sex, credeți-mă, acești oameni pot organiza un accident auto, cât ai zice pește. Sau cât ai zice porc, că-i doar o silabă.Haideți să răsfoim împreună prin cronologia dubioasă a evenimentelor din timpul și de după accidentul cu pricina.

Deci versiunea este următoarea, Igor Dodon, duminica, în afara serviciului, venea de la inaugurarea unei biserici împreună cu feciorul și maică-sa. La un moment dat, pe traseu, un camion derapează și iese pe contrasens lovind anume mașina prezidențială (din întreaga coloană), exact în momentul când aceasta trecea pe alături cu viteza de ~120 km/h (încălcând Codul Rutier). Întreaga scenă este filmată de camera de bord a mașinei SPPS, din spate, fiind și ea utlerior lovită de același camion.

Imediat după accident, SPPS a postat video cu accidentul pe pagina sa de Facebook. În același timp, cu o diferență de câteva secunde, mai mulți deputați, consilieri și activiști din PSRM postează pe paginile lor de facebook filmulețul cu accidentul. Dacă cineva îmi demonstrează cum e posibil să descarci un video de pe Facebook și să-i faci upload înapoi pe Facebook în mai puțin de o minută, îi strâng mâna și șterg această postare. Adică de ce acești socialiști au încărcat video pe pagina lor și nu au distribuit de pe pagina SPPS, or, bănuiesc eu, au fost intruiți că clipurile video postate pe pagină personală au o audiență mult mai mare decât cele distribuite din altă sursă de pe facebook. Unde mai vezi că versiunea celor din PSRM este că accidentul respectiv a fost de fapt un atentat asupra lui Dodon. 

Puteți vedea în imaginea de mai jos cum au încărcat toți fișierul video de la SPPS pe paginile lor.

------

Cea mai stranie chestie e apariția acestui video în general. Închipuiți-vă că agenții din paza președintelui, nimerind într-un accident grav, primul lucru pe care l-au făcut când au ieșit din mașina accidentată, a fost să conecteze camera de bord din mașină, să copieze fișierul video în computer, să caute secvența video cu accidentul și să editeze anume acel moment de câteva secunde cu accidentul propriu zis. Wow!)

Și aici apar mai multe întrebări:
  • De când SPPS-ul e atât de transparent și operativ în comunicarea cu societatea și mass-media? (De ce n-au postat video cu tânărul care a aruncat un cocktail Molotov în convoiul Angelei Merkel când era la Chișinău?)
  • De ce iată deja 3 zile nu se știe nimic despre șoferul care conducea camionul?
  • De ce mașina președintelui a zburat ca o minge de pe drum, iar el s-a ales cu mică zgârietură pe nas? 
  • De ce nu există niciun video cum Dodon și membrii familiei sale sunt scoși din mașină, din moment ce banda opusă de drum era aglomerată și oricine putea filma acest lucru?
  • De ce medicii de la Urgență au spus că toți au scăpat nevătămați, iar ex-consilierul lui Dodon, Ion Ceban a declarat că președintele e grav rănit, iar mama acestuia a suferit o intervenție chirurgicală?
  • De ce dacă Ion Ceban spune că Dodon a fost grav rănit, acesta apare după 2 zile destul de vioi și mobil într-un video unde îi vizitează pe agenții de la SPPS aflați în spital?
  • De ce zice că un agent SPPS l-a acoperit cu mâna și l-a salvat pe feciorul său în timpul accidentului, dacă în mașină mai era mama sa, respectiv bancheta din spate ar fi trebuit să fie plină cu Dodon, fecior-su și mă-sa. Or agentul de pază din mașină, de obicei stă în față, în dreapta șoferului. Aici băieții au dat greș cu scenariul.
  • De ce acest boom mediatic (accidentul) s-a întâmplat exact atunci când toată țara, dar și comunitatea europeană, a răbufnit fiind revoltată de faptul că 7 cetățeni turci au fost răpiți de SIS și transportați clandestin în Turcia, direct pe tavă lui Erdogan, în schimbul reparației clădirii prezidențiale, a câtorva kilometri de drumuri naționale, etc? De ce exact atunci când a apărut investigația RISE despre vilele de milioane din străinătate ale lui Plahotniuc?
Întrebări sunt multe și toate fără răspuns. Părerea mea este că Dodon nici nu a fost în acea mașină, iar totul a fost făcut special ca să distragă atenția societății de la problemele mult mai grave ale țării, totodată fiind creată și un pic de victimizare în fața partenerilor externi, care acum vor primi răspunsuri în scrisorile oficiale că Chișinăul e șocat la moment după accidentul în care a fost implicat președintele și va răspunde mai târziu. Mai târziu, când toți vor uita de cele 7 familii de turci călcate în picioare de autoritățile moldovenești.

Priviți cum arată mașina prezidențială imediat după accident. Cum poți din această mașină să scapi doar cu o zgârietură pe nas?


Oricum, chiar dacă e loc de multe interpretări, show-ul a ieșit de nota 10, iar scopul a fost atins - ultimele zile se vorbește doar despre Dodon. O operațiune care a costat, să zicem 300.000 euro, 200.000 mașina președintelui, vreo 50.000 Tuaregul SPPS și 50.000 euro bonusuri la actorii implicați. Și nu m-ar mira următoarea limuzină prezidențială să fie cadou de la Erdogan. 

3 comentarii:

Anonim spunea...

Frumos spus !

Unknown spunea...

cauciucul din dreapta pozei foarte uzat, masina pisidintilui cu scaturi BU de la ghermania))

Budeanu Anatolie spunea...

Chiar se primeste totul in ce ai zis,,,bravo

Trimiteți un comentariu

Mesajele cu conținut indecent și ofensiv vor fi șterse.